Male

PROTOKOLLID  JA JUHENDID



Järva Talmängude välkturniir males 11.02.2018 Aravete

Järvamaa 2017.a meistrid kiirmales 8.10.2017 Paides 

 Järvamaa 2013.a lahtised MV  kiirmales 10.11.13 protokoll Spordiliit

Järvamaa 2012.a lahtised MV kiirmales 11.2012 protokoll

Teist aastat järjest tulid maletajad üle Eesti Järvamaale maletama ja teist aastat
järjest noppis esikoha suurmeister Aleksander Volodin, kes kogus 8st 7 punkti. Turniir oli üheks osavõistluseks ka malesarjast BEKO 2012 ning Volodin kindlustas Paides endale ka üldvõidu.

Pühapäeval kogunesid Paide Ühisgümnaasiumi aulasse 42 maletajat, kes võtsid üksteiselt mõõtu kiirmales.

Kui esikoht läks kindlalt Volodinile, siis teisi ja kolmanda koha eest käis tihe rebimine ning võrdsete punktide (6p) korral edastas Vitali Slõkov parema koefitsiendi alusel Margus Sööta. Neljandaks jäeti 5,5 punktiga suurmeister Igor Švõrjov.

Eraldi tunnustati ka Järvamaa maletajaid, keda seekord oli tulnud kohale kaheksa. Parimaks osutusid Priit Värk ja Lauri Kool, kes mõlemad kogusid 4,5 punkti, kuid tänu paremale koefitsiendile sai kohalikus konkurentsis esikoha Lauri Kool.
Koguarvestuses olid meie meeste kohad vastavalt 15. ja 16. Kolmanda parima järvakana kogus Kaiu Truberg 4 punkti.

Turniiri korraldaja Paide Maleklubi juhatuse liikme Priit Värgi sõnul on peaeesmärgiks ikkagi pakkuda Järvamaa meestele võimalust mängida võistlusmalet. Värk tõdes veel, et tänapäeval on male Järvamaal meeste seas küll väljasurev kunst, kuid õnneks on Paide Ühisgümnaasiumis see iidne mäng veel õppekavas ja isegi arvutimängude kiuste tuleb noori malemehi
vaikselt juurde.


 

2010

Järvamaa 2010.a esivõistlused välkmales protokoll

23. oktoobril toimusid Paide Ühisgümnaasiumis üle mitme aasta esmakordselt ametlikud Järvamaa Meistrivõistlused kiirmales.
Paide Maleklubi ja Järvamaa Spordiliidu poolt koostatud turniiril osales seekord kümme julget võistlejat. Peale aastast pausi hõivas Järvamaa malekuninga trooni endale tagasi Priit Värk, kes kogus 9-st voorust 8,5 punkti.
Teise kohaga pidi leppima Paide Ühisgümnaasiumi maleõpetaja Toomas Mihkelev, kes kogus napilt pool punkti vähem kui Värk.
Kolmanda koha peale käis päeva kõige vihasem võitlus ning lõpuks said koguni neli maletajat võrdselt 5 punkti – N-R.Velleste,
 E.Hermanson, M.Vohla ja K.Truberg.

Järvamaa 2010.a MV kiirmales protokoll 23.10.2010


JUHENDID

 Järvamaa 2012.a lahtised MV kiirmales juhend

Järvamaa 2011.a lahtised  MV kiirmales juhend

 

2010

Järvamaa 2010.a MV kiirmales juhend

Järvamaa 2010.a esivõistlused välkmales juhend



Meie partnerid